Confidenţialitate

Zi de BINE: Omul care la vârsta de 110 ani a croșetat unele dintre cele mai colorate și simpatice pulovere pentru pinguini | AUDIO

“Australianul Alfred Date, la un moment dat cel mai în vârstă bărbat de pe continent, croșeta de câteva zeci bune de ani când a devenit faimos pentru hobby-ul său.

La 108 ani, Alfred a răspuns apelului unei organizații locale pentru protecția animalelor, care a cerut publicului să doneze pulovere croșetate special pentru o populație de pinguini care fusese afectată de o deversare de petrol. Ideea era că pinguinii afectați încercau să se curețe singuri cu ciocul, ingerând petrol, iar puloverele împiedicau asta până când echipa de la Penguin Foundation ajungea să îi curețe pe toți.

Programul cu puloverele pentru pinguini a rămas activ timp de 20 de ani, iar Alfred, deși s-a stins din viață între timp, a rămas printre cei mai cunoscuți voluntari ai cauzei. Din timp în timp, internetul își aduce iar aminte de acest domn, care la aproape 110 ani, cu 20 de nepoți care să îi umple zilele, cu multă empatie, creativitate și răbdare a croșetat unele dintre cele mai colorate și simpatice pulovere, iar pinguinii îmbrăcați cu ele ar putea înmuia și inima celui mai cinic om în viață.

Zic de Bine despre Alfred Date ca să ne amintim că nu există destule motive pe lumea asta ca să încetăm să ne mai pese!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.