Confidenţialitate

Zi de BINE: 11 decembrie 2021, zi de turneu de șah online, cu miză mare | AUDIO

“11 Decembrie 2021 – notați-vă în calendare! E zi de turneu online, cu miză mare! Se joacă pentru viitorul a nu mai puțin de 600 de copii din comuna Curcani, județul Călărași. Ce se joacă? Șah. Și nu zic de Bine doar pentru că sunt o împătimită a jocului!  Stați numai să auziți cum a început totul.

Era decembrie 2020 și trăiam prima iarnă în pandemie. Trăiam totodată primul experiment de școală online. Mă rog, cine l-a trăit, pentru că vreo 900.000 de copii nu au avut nicio modalitate de a accesa internetul. Așa că niște „băieți din IT” s-au provocat în lanț la un turneu de șah pentru a-i dota pe cei 245 de elevi ai școlii din Curcani cu tablete și pe profesorii lor, cu laptop-uri. În 3 săptămâni au reușit să strângă toată suma și în ianuarie o școală întreagă era conectată digital.

Și… ce urmează? Atât facem? Oare nu putem scala impactul educației moderne la și mai mulți copii? Așa că băieții s-au întors la tabla de șah și te cheamă și pe tine să te înscrii în turneu. Impactul direct al acestui turneu se va număra în 600 de copii ajutați. Încă ai timp să te înscrii pe chess4education.narada.ro. Nu joci șah? Susține cauza fără să participi, printr-o donație!

Zic de Bine despre această inițiativă pentru că viața în România ne ține constant în șah și e bine că avem pe cineva care știe jocul. Pentru viitoarea generație!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Randy Fath/UNSPLASH