Confidenţialitate

Zelenski, discurs adresat liderilor reuniți la Bruxelles. A cerut NATO să furnizeze Ucrainei ajutor militar fără restricții | AUDIO

Într-un discurs adresat șefilor de stat și de guvern reuniți la summitul de la Bruxelles, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut NATO să-i furnizeze țării sale ajutor militar fără restricții.

Liderul de la Kiev a spus că Rusia folosește tot arsenalul de care dispune, inclusiv bombe cu fosfor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus șefilor de stat și de guvern din țările NATO, reuniți la Bruxelles la un summit extraordinar, că joi dimineață Rusia a folosit bombe cu fosfor și au fost uciși din nou adulți și copii.

Cu chipul obosit după o lună de război, Zelenski a vorbit despre lupta inegală pe care o duc ucrainenii cu armata rusă:

Armata ucraineană luptă de o lună în condiții inegale! Și de o lună vă repet un lucru. Pentru a-i salva pe oameni și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții. Așa cum fără restricții Rusia își folosește întreg arsenalul împotriva noastră. Distruge orice viață. Orice obiect – De la clădiri rezidențiale la biserici, de la depozite de alimente la universități, de la poduri la spitale”, a spus Volodimir Zelenski.

Tot prin videoconferință, președintele Ucrainei s-a adresat și Parlamentului Suediei. Le-a spus parlamentarilor că Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe şi ar trebui să fie membru deplin al Uniunii Europene.

Zelenski a făcut apel la noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a cerut ajutorul Suediei pentru reconstrucţia Ucrainei atunci când războiul se va încheia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: captură video