Confidenţialitate

Zelenski, despre alianța Rusia-Iran: „Kremlinul a dovedit că este în faliment politico-militar” | VIDEO

În urma informațiilor din spațiul public conform cărora Iranul a promis că va livra Rusiei rachete și drone, președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski – a declarat că mișcarea Rusiei arată că regimul de la Kremlin este în „faliment militar-politic”. Mai mult, președintele Ucrainei spune că Rusia face „o plecăciune la Teheran pentru drone și rachete destul de simple” după ani în care au investit miliarde de dolari în HPC-ul țării.

„Astăzi a continuat lupta pentru o viață normală pentru poporul nostru. Unele dintre dronele și rachetele rusești au fost doborâte. Mulțumim din nou Forțelor Aeriene. În special, mulțumim brigăzii 138 Dniprovskíj de rachete antiaeriene pentru că a doborât patru Calibr și brigăzii de rachete antiaeriene Herson pentru că a învins stormerul rusesc Su-25. Mulțumim și tuturor partenerilor care ne ajută în apărarea aeriană și antirachetă”, a scris președintele Ucrainei pe Facebook.

Volodimir Zelenski: „Au cheltuit miliarde de dolari pentru HPC-ul lor timp de decenii și au sfârșit prin a face o plecăciune la Teheran”

„Trebuie să reținem: faptul că Rusia a apelat la ajutorul Iranului este recunoașterea de către Kremlin a falimentului său militar-politic. Au cheltuit miliarde de dolari pentru HPC-ul (Calcul de înaltă performanță (HPC) utilizează supercalculatoare și grupuri de calculatoare pentru a rezolva probleme avansate de calcul) lor timp de decenii și au sfârșit prin a face o plecăciune la Teheran pentru drone și rachete destul de simple.

Din punct de vedere strategic, nu îi va ajuta. Dar acum, la nivel tactic, teroriștii mai pot avea niște speranțe, niște calcule acolo. Totul se va prăbuși, la fel ca și calculele lor anterioare.

Cele 237 de zile ale acestui război dovedesc că suntem capabili să găsim răspunsul la orice amenințare. Ucraina se va proteja. Mulțumesc fiecăruia dintre cei care luptă și lucrează pentru victoria noastră!”, a mai scris președintele Ucrainei pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Iranul va furniza Rusiei rachete și drone. SUA: „Alianța Rusia-Iran, o amenințare profundă” | VIDEO