Confidenţialitate

Wimbledon 2021: Sorana Cîrstea, în turul al treilea

Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat, joi, în turul al treilea al turneului de tenis de la Wimbledon.

Românca a trecut de belarusa Victoria Azarenka (14 WTA), scor de 7-6 (5), 3-6, 6-4.

Partida a durat două ore şi 18 minute.

“Joc tenis profesionist de la 16 an, dar aceasta a fost cea mai bună atmosferă pe care am întâlnit-o. Cred că acesta a fost cel mai bun meci al meu din acest an. Este pentru prima oară când câştig cu Vika. Este o jucătoare incredibilă, foarte greu de jucat împotriva ei. Când am văzut tragerea la sorţi nu prea zâmbeam… Dar cred că am jucat foarte agresiv şi am încercat să îmi fac jocul şi a funcţionat. Cred că publicul m-a ajutat foarte mult. Nu cred că m-am mai bucurat de un meci ca astăzi. Să jucăm din nou cu public este absolut special şi de departe aceasta este cea mai frumoasă amintire a carierei mele”, a declarat Sorana Cîrstea.

În turul trei, aceasta o va întâlni pe Emma Răducanu (338 WTA), jucătoare britanică de origine română, tânăra de 18 ani care a produs o mare surpriză, prin victoria în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4.

În proba de dublu feminin, Raluca Olaru și ucraineana Nadiia Kichenok s-au calificat în turul al doilea.

Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a acces în runda secundă a probei de dublu masculin. În schimb, cuplul Marius Copil/Jay Clarke (România/Marea Britanie) a fost eliminat.