Confidenţialitate

WhatsApp este în atenția Comisiei Europeane după modificările aduse la politica privind confidenţialitatea datelor utilizatorilor

Aplicația WhatsApp este în atenția Comisiei Europeane, din cauza modificărilor aduse la politica privind confidențialitatea datelor utilizatorilor.

Organizaţia Europeană a Consumatorilor a depus o plângere oficială, spunând că WhatsApp presează în mod nedrept utilizatorii să accepte noile sale politici.

Modificările aduse în luna ianuarie aplicației Whatsapp au provocat un val de nemulțumiri în toată lumea în rândul abonaților care folosesc aplicația, mulți au renunțat la aceasta și au ales altele similare: Telegram sau Signal.

WhatsApp a introdus o politică a confidenţialităţii datelor care îi permite să pună unele date la dispoziţia Facebook şi a altor firme ale grupului.

Organizaţia Europeană a Consumatorilor şi opt dintre membrii săi au criticat modificările şi au depus acum plângeri la Comisia Europeană şi la reţeaua europeană a autorităţilor de consum, spunând că WhatsApp presează în mod nedrept utilizatorii să accepte noile sale politici și afectează libertatea de alegere.

WhatsApp nu a reuşit să explice într-un limbaj simplu şi inteligibil natura modificărilor, ca atare, acestea reprezintă o încălcare a Directivei UE privind practicile comerciale neloiale – spune Organizaţia Europeană a Consumatorilor.

Compania Facebook, ce detine Whatsapp, spune că este o neîntelegere: actualizarea nu extinde capacitatea noastră de a partaja date cu Facebook şi nu afectează confidenţialitatea mesajelor cu prietenii sau familia, oriunde s-ar afla în lume, precizeaza Facebook.

Foto/ Pixabay