Confidenţialitate

Vremea se va răci accentuat. Meteorologii anunță ploi în toată țara

Meteorologii anunță ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată în următoarele zile, 02 – 05 aprilie 2021.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri, 02 aprilie, vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni, 04/05 aprilie, temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri, 02 aprilie, în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă, 03 aprilie, și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de ninsori local moderate cantitativ, viscol în zona înaltă, în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali, valabil în perioada 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.