Confidenţialitate

Vrem aer curat! Când ai respirat ultima dată aer curat?

Când ai respirat ultima dată aer curat? Acesta este întrebarea de la care a pornit dezbaterea dimineții de miercuri din Deșteptarea, cu Vlad, George și Luca.

După ce am ascultat ce ne-au zis ascultătorii Europa FM în direct și după ce am citit comentariile de pe pagina de Facebook Radio Europa FM, concluzia este simplă: e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM se alătură campaniei #VremAerCurat, o inițiativă Airly și Philips Romania, monitorizând atât aerul din zona de birouri în care se află sediul Europa FM, cât și calitatea aerului din interiorul studiourilor sale.

Campania Airly și Philips Romania ”România Respiră – Vrem aer curat!” se desfășoară până la finalul lunii martie și are ca scop extinderea rețelei independente Airly de monitorizare a calității aerului din România, care oferă informații despre nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM 10, PM2.5 și PM1 în timp real și gratuit, din zona în care senzorii sunt instalați, pe site-ul https://airly.eu/map/en/ sau în aplicația Airly pentru smartphone.

Orice persoană se poate implica în achiziția unui senzor într-un oraș din țară printr-o donație directă, dar și în alegerea zonelor în care acesta va fi instalat. Pentru fiecare senzor instalat într-o locație, Philips România va sponsoriza cel de-al doilea senzor Airly PM care va fi instalat în același oraș, mărind astfel suprafața monitorizată.

Pentru a crește gradul de conștientizare privind calitatea aerului din interior, care, conform Organizației Mondiale a Sănătății poate fi de două până la de cinci ori mai poluat decât cel din exterior, Philips România oferă celor care se implică în campanie soluții de monitorizare și de purificare a aerului din interior.

Astfel, toate persoanele care se vor alătura cauzei, printr-o donație sau prin achiziția directă a unui senzor, vor primi un discount de 40% pentru achiziția unui purificator din gama Philips, care captează şi elimină din aer 99,97 % dintre alergeni. Aceştia includ polenul, acarienii, sporii de mucegai, părul de animale, fumul, bacteriile sau virusurile de până la 0,003 microni.

Prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului din România a devenit funcțională la data de 1 octombrie 2018, fiind creată de Philips România și Airly.

Aceasta include în prezent senzori care monitorizează permanent nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM 10, PM2.5 și PM1 în București, Brașov, Ploiești, Sinaia și Cluj.

Un senzor a fost montat și în incinta Oregon Park din Pipera, complexul de birouri unde se află sediul Europa FM. Monitorizarea este disponibilă în timp real atât pe site-ul www.romaniarespira.ro cât și pe europafm.ro, iar valorile măsurate în diferite momente ale zilei vor fi publicate și direct pe pagina de Facebook Radio Europa FM.