Confidenţialitate

Vrancea: Locuitorii unei comune își vor alege un alt primar. Actualul edil, condamnat definitiv | AUDIO

Vor fi din nou alegeri într-o comună din județul Vrancea, după ce primarul a rămas fără mandat, la nici 3 luni după ce a fost ales pentru a șasea oară în funcție.

Prefectul județului a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului, după ce acesta a fost condamnat definitiv pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene.

Romeo Vulpe, primarul comunei Tănăsoaia, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii DNA că a diminuat bugetul Uniunii Europene cu aproape 6.000 de euro.

Totul a început în anul 2009, când acesta şi-a făcut un PFA (persoană fizică autorizată) pentru a încasa bani europeni în agricultură.

El a depus 3 cereri de plată, deși între timp radiase PFA-ul. A primit însă subvenția anuală pentru teren, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale.

Problemele au fost descoperite de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, care au sesizat ulterior Direcția Națională Anticorupție, iar totul s-a finalizat cu trimiterea primarului în judecată.

La alegerile din 27 septembrie a obținut un nou mandatede primar, deși toată comuna știa de problemele sale cu legea. Instanța l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiindu-i retrase unele drepturi, inclusive cel de a deține o funcție cum e cea de primar.

Prin sentință, primarul e obligat să muncească în folosul comunității fie la primărie, fie la școală. Odată cu încetarea mandatrului său, în comuna Tănăsoaia vor fi din nou alegeri pentru primar, cel mai probabil până în martie anul viitor.

Romeo Vulpe era primar al comunei din anul 2000, iar în septembrie cîștigase cel de-al șaselea mandat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader