Vladimir Putin si Dmitri Medvedev nu vor participa la funeraliile lui Boris Nemtov

Funeraliile liderului opozitiei, Boris Nemțov – ucis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de Kremlin – au loc astăzi. Mai mulți lideri europeni s-au plâns de faptul că autoritățile ruse nu le-au permis accesul în Rusia.

Funeraliile liderului opoziției ruse, Boris Nemțov au loc astăzi la Mosova, în prezența unor oficiali europeni. Cu toate acestea, președintele Senatului polonez și o eurodeputată letonă s-au plâns că autoritățile ruse nu le-au permis participarea la această ceremonie.

La funeralii nu va fi prezent Vladimir Putin, în locul lui va veni reprezentantul președintelui rus în Duma de Stat. Nici Dmitri Medvedev sau alți membri ai executivului nu vor lua parte la ceremonie.

Trupul lui Nemțov este depus la Centrul Saharov, iar cei care vor să își ia rămas bun o pot face până în această dupa-amiază când liderul opoziției va fi înmormântat.

Boris Nemșov a fost ucis vineri seară în apropiere de Kremlin. Autoritățile caută și acum atacatorul. După asasinarea lui Nemțov, opoziția a organizat un marș de doliu la care au participat 70 de mii de persoane.