Confidenţialitate

Vladimir Putin refuză expulzarea diplomaților americani

Propunerea de expulzare a diplomaților americani din Rusia a fost respinsă de președintele rus Vladimir Putin. Cererea venise din partea Ministerului rus de Externe.

Putin a transmis că nu va expulza 35 de diplomați americani, așa cum a anunțat că va proceda administrația Obama cu tot atâția diplomați ruși. Liderul de la Kremlin spune că va aștepta instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump.

“Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice”, a declarat vineri Vladimir Putin.

“Însă Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia”, a subliniat Putin.

Amintim Statele Unite au anunţat aseară expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, închiderea a două misiuni diplomatice ruse, precum şi sancţiuni vizând oficiali şi entităţi de pe teritoriul Rusiei, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova.

Serghei Lavrov a catalogat drept lipsite de fundament acuzaţiile Administraţiei Barack Obama privind implicarea Rusiei în scrutinul prezidenţial american.