Confidenţialitate

Vlad Voiculescu, la DNA în dosarul achiziționării de vaccinuri COVID-19: Nu am semnat nici măcar un contract | AUDIO

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a fost chemat, de la ora 10:00, la DNA în dosarul achiziționării de vaccinuri pentru COVID-19. Procurorii anticorupție anchetează modul în care România a achiziționat mai multe doze de vaccin decât era necesar.

Înainte de audieri, Vlad Voiculescu le-a prezentat jurnaliștilor grafice privind cumpărarea de vaccinuri în pandemie și a afirmat că nu a semnat niciun contract, pentru că nu era în atribuțiile sale. Deciziile erau luate de premier, la iniţiativa șefului Comitetului de Vaccinare şi în acord cu șeful statului – spune Vlad Voiculescu.

”Toate comenzile, informația cu câte vaccinuri erau disponibile pentru România veneau către CNCAV. CNCAV cerea acordul domnului Cîțu pentru a cumpăra, apoi cumpăra. Niciodată Vlad Voiculescu nu a semnat nici măcar un contract” a declarat fostul ministru al Sănătății care susține că atunci când se luau decizii legate de achiziția de vaccinuri nici măcar nu era informat.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a insistat că deciziile erau luate de fostul premier Florin Cîţu, la iniţiativa lui Valeriu Gheorghiţă, fostul șef al Comitetului de Vaccinare şi în acord cu președintele Klaus Iohannis.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Voiculescu a mai precizat că România a cumpărat pentru anul 2021 mai puţine doze raportat la populaţie decât toate ţările mari din Uniunea Europeană, cu excepţia Poloniei. A mai spus că, dacă va fi vizat în continuare de anchetă,  îi va cere președintelui țării să explice modul în era erau deciziile în pandemie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În același dosar sunt vizați fostul premier Florin Cîţu şi fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă. USR critică demersul DNA și a anunțat că va sesiza Comisia Europeană. Fostul premier Florin Cîțu a fost deja la DNA şi i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile: complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

Citește și: DNA începe urmărirea penală în cazul lui Florin Cîțu. „Am încredere în justiție” | AUDIO

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea