Vlad Ivanov și Anca Hanu – cei mai buni actori la Gala UNITER 2015 / ”De vânzare” – cel mai bun spectacol – AUDIO

“De vânzare/ For Sale”, de Gianina Cărbunariu a obținut premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol.

Spectacolul este pus în scenă la Teatrul ODEON.

A XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER a avut loc ieri-seară, la Teatrul Național din București.

”Cel mai bun actor în rol principal” a fost desemnat Vlad Ivanov, pentru prestația din  “Omul cel bun din Seciuan”, spectacol montat de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra.

Iar  ”Cea mai bună actriță în rol principal” a fost aleasă Anca Hanu – pentru ”Amalia respiră adânc”, pus în scenă la Teatrul Național Cluj-Napoca.

Ediția de anul viitor a Galei UNITER va avea loc la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel mai bun regizor – Victor Ioan Frunză, pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti.

Cel mai bun actor în rol principal – VLAD IVANOV:

Mărturisesc că aș fi vrut să aud valsul lui Șostakovici venind pe scenă. Aș fi dansat cu mare plăcere cu colega mea, Andreea Bibiri… Le mulțumesc colegilor pentru faptul că, spectacol de spectacol, suflet lângă suflet, formăm împreună, ca un puzzle, Omul cel bun din Seciuan”.

Cea mai bună actriţă în rol principal – ANCA HANU:

„Bună seara, mă simt ca o furnică… Alina Nelega, mulțumesc pentru textul pe care l-ai scris și care este ca un examen pentru o actriță.”

 Cel mai bun actor în rol secundar – MIHAI CĂLIN, pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna”, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti:

„Am mai avut asemenea emoții acum 20 de ani când am fost nominalizat la Premiul pentru debut. Nu l-am luat atunci… Iată că îl iau acum. E o plăcere. Așa cum e o plăcere să primești aplauze seara, după spectacol.”

Cea mai bună actriță în rol secundar – KATALIN Berekméri, pentru rolurile din spectacolul „Castingul Dracului”, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”.

Premiile acordate de Senatul UNITER sunt:

PETER BROOK – Premiul de Excelenţă – în omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc

Premiul pentru întreaga activitate: Actor (VLADIMIR JURĂSCU); Actriţă (MIHAELA ARSENESCU WERNER); Regizor (ALEXANDER HAUSVATER); Scenografie (CLARA LABANCZ); Critică şi istorie teatrală: MIRA IOSIF

PREMII SPECIALE: Premiu special acordat Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D – „Arta spectacolului”, în urma unui decret de decorare semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Premiul Preşedintelui UNITER a fost acordat de Ion Caramitru lui Romeo Belea, arhitectul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Premiul British Council: Cristiana Gavrilă, Ionuţ Corpaci Teodorescu, Viorel Florea pentru proiectul 9G – Noua generaţie al Teatrului Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS