Confidenţialitate

Viteza maximă legală pe drumurile expres ar urma să crească. „Minim 110 km/h va fi”, anunță ministrul Transporturilor | AUDIO

Se va deschide în curând circulația pe prima porțiune a drumului expres Craiova-Pitești. La jumătatea lunii aprilie vor fi gata primii kilometri din acest drum, care vor funcționa și ca centură ocolitoare a orașului Balș.

În luna mai ar putea fi gata și centura orașului Slatina. Cele două sunt parte a Tronsonului 2 din drumul expres Craiova-Pitești.

Ministrul Sorin Grindeanu, prezent pe șantier, s-a arătat, în schimb, nemulțumit de stadiul lucrărilor la Tronsonul 1: Craiova – Robăneşti. A avertizat constructorul cu rezilierea contractului:

„În 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul 1. Este o diferență majoră pe care cred că o vedeți între ce înseamnă tronsonul 2 și ce înseamnă tronsonul 1. Îmi doresc ca în perioada următoare să existe o altfel de mobilizare și ne dorim cu toții pentru că altfel facem tronsonul 2, o să fie finalizat și tronsonul 3, iar legătura cu Craiova, la ritmul acesta, nu va fi făcută. Dacă nu, vom intra pe acea procedură în care va trebui să găsim constructori serioși, care să termine lucruările așa cum s-au angajat. Ar trebui să termine la sfârșitul acestui an.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor a mai spus că se discută în Parlament să fie majorată viteza maximă pe drumurile expres, de la 100, la 110 kilometri pe oră:

„Sunt inițiative în acest moment în parlament, astfel încât 100 de km/h e prea puțin și, dacă nu mă înșel, e în jur de 110 la nivel european pe drumurile expre. Eu cred că în Parlament, la dezbaterile respective, minim 110 va fi viteza cu care se va circula pe drumul expres.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inquam Photos / Bogdan Danescu