Visul lui Bogdan Tănasă este să construiască un centru de zi în Popricani

Bogdan Tănasă, fondatorul Asociației Casa Share, spune că educația este singura șansă a copiilor ce provin din familiile sărace de a-și găsi o slujbă plătită decent.

Pe termen lung, aceiași copii, deveniți adulți educați, ar putea aduce bunăstare în comunitățile sărace în care au crescut.

Pentru asta, Bogdan Tănasă încearcă să construiască un centru de zi în Popricani, comuna sa natală. În acest fel, sute de copii ar beneficia de o masă caldă și ar fi ajutați să își facă temele.

„Eu îi găsesc pe acești copii fără speranță. Când apărem noi și le dăm un imbold și le dăm această căsuță, ridică așa capul sus, fața… Și îți arată cât ar trebui să te bucuri tu de viață pentru că ai atâtea la dispoziție”, spune Bogdan Tănasă.

Bogdan Tănasă este super-erou pentru sute de copii și părinții lor, cărora le-a construit sau renovat casele. Printre copiii care au început să zâmbească de când în viața lor a apărut Bogdan, se numără și Roxana. Fetița care acum câteva luni își dorea să mânânce piure cu carne.

Roxana a început să primească jucării și dulciuri după ce imaginile cu ea s-au răspândit pe internet. Desigur, păpușile nu pot să înlocuiască liniștea și căldura unui cămin. Dar de asta se ocupă Bogdan, care îi construiește o casă adevărată.

Alt copil care și-a regăsit zâmbetul și speranța este Mario. Suferă de boala oaselor de sticlă și, mulțumită lui Bogdan, ar putea să meargă anul viitor.

Mario a avut până acum 27 de fracturi și patru operații grele.

„La început, recuperare ușoară. Masaj, mișcări ușoare. Apoi, din ce în ce mai greluțe. E foarte optimist și el. Să meargă în picioare, să se joace, să ne plimbăm”, spune mama lui Mario despre ce va urma în viața copilului ei.

După ce se va recupera, Mario va merge din nou la școală. Printre altele, Bogdan Tănasă i-a renovat casă și regula spune că toți copiii care au primit ajutor, trebuie să meargă la școală.

Educația este singura lor șansă ca la un moment dat, să își găsească o slujbă decentă.

„Vreau să fac anul viitor un centru de zi. Când ies de la școală să mănânce și să învețe. Am profesori care vor să vină voluntari și să lucreze cu acești copii. Noi avem nevoie de acei 20% din impozitul pe profit al firmelor, care și asa, dacă îl dau la stat, nu știu dacă îi vedem undeva. Așa, măcar vedeți centrul făcut. Sau ne pot susține cu un sms de 2 euro la 8844 cu mesajul “CASA”. Doi euro nu înseamnă nici un pachet de țigări”, mărturisește Bogdan Tănasă.

Până acum, Bogdan Tănasă și Casa Share au ajutat peste 140 de copii în ultimii patru ani. Nu e puțin, dar numărul lor poate să crească și mai mult. Și poate printre copiii care vor căpăta o șansă în plus în viață, se va găsi și un al doilea Bogdan Tănasă. Care la rândul lui, va însenina viața altor copii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS