Confidenţialitate

Violențe în Orientul Mijlociu: Erdogan îl acuză pe Biden că are “mâinile pătate de sânge”

Preşedintele turc l-a acuzat pe omologul său american Joe Biden, luni, că are “mâinile pătate cu sânge” din cauza sprijinului acordat statului evreu de SUA, în contextul raidurilor israeliene din Fâşia Gaza.

Recep Tayyip Erdogan a criticat în special aprobarea de către administraţia de la Washington a unei vânzări de arme către Israel.

“Scrieţi istorie cu mâinile pătate cu sânge în acest atac grav, disproporţionat asupra Gazei, care duce la martiriul a sute de mii de oameni”, a declarat liderul de la Ankara după o şedinţă a cabinetului, făcând referire la liderul de la Casa Albă.

Administraţia Biden a aprobat, luni, potenţiala vânzare de arme ghidate de mare precizie în valoare de 735 milioane de dolari, potrivit unor surse din Congres citate de Reuters.

“Teritoriile palestiniene sunt victime ale persecuţiilor, suferinţelor şi vărsării de sânge, la fel ca în multe alte regiuni care au pierdut pacea odată cu sfârşitul imperiului otoman. Şi voi susţineţi acest lucru”, a acuzat Recep Erdogan.

Conflictul din Orientul Mijlociu a intrat în cea de-a doua săptămână.

SUA s-au opus, luni, adoptării în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a unei rezoluții față de violențele israelo-palestiniene.