”Vinovatul” ajunge de azi în cinematografe – VIDEO

Puține filme reușesc să capteze atât de puternic atenția publicului fără a folosi efecte speciale, actori cunoscuți sau cadre complexe.

Gustav Möller are doar 30 de ani, iar filmul său de debut, făcut alături de colegii de facultate, ”Vinovatul”, este filmat în întregime într-un call center claustrofobic, căștile, telefoanele și computerele fiind singurele elemente de recuzită, iar restul personajelor principale fiind doar auzite prin telefon, nu văzute și în persoană.

85 de minute de adrenalină în care debutantul Gustav Möller reușește imposibilul, ținîndu-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbește nonstop la telefon.

”Vinovatul” este un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot tranforma într-o formă de abuz. Începând de azi, ”Vinovatul” (”The Guilty”) rulează în 25 de orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Bârlad, Botoșani, Brașov, Brăila, Caransebeș, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Gura Humorului, Iași, Lugoj, Oradea, Oravița, Petroșani, Pitești, Ploiești, Reșița, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Vulcan.

Recompensat cu Premiul publicului la Sundance, Rotterdam, TIFF Cluj Napoca și Montclair, ”Vinovatul” (”The Guilty”) este propunerea Danemarcei la premiile Oscar. În România, filmul este distribuit de Bad Unicorn cu sprijinul Ramboll.

FOTO: Nikolaj Moeller

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS