Vineri va fi lansat primul album foto cu imagini de la vizita Papei Francisc în România

În cadrul festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) va fi lansat primul album foto dedicat vizitei Papei Francisc în România. Albumul se intitulează ”Papa Francisc în Grădina Maicii Domnului” și este publicat de Editura Integral. Autor este fotograful Cristian Radu Nema, invitat în cadrul festivalului cu o producție despre caietele lui Mihai Eminescu, proiectat în ziua în care ne amintim de marele poet.

Evenimentul de lansare va avea loc la Primăria Municipiului Iași, vineri, 14 iunie, de la ora 12.00. Vor participa: Cristian Radu Nema (autor), dr. Costel Postolache (director Editura Integral), Primarul Mihai Chirica, organizatorii SFR.

Iașul va fi prezent în album cu o fotografie realizată de Andrei Cucu, în care Sanctitatea Sa Papa Francisc este întâmpinat de către Primarul Mihai Chirica pe Aeroportul Iași.

”Vizita Papei Francisc în România a făcut ca țara noastră să fie, pentru câteva zile, centrul atenției mondiale. Cu siguranță, cele trei zile ale anului 2019, 31 mai – 2 iunie, vor rămâne pentru totdeauna în istoria noastră, ca țară, ca popor creștin și mai ales ortodox, dar și pentru întreaga lume, fiind un eveniment de rezonanță semnificativă atât pe plan politic, social, religios cât și cultural.

În acest context, în calitate de fotograf acreditat la eveniment, am avut șansa de a realiza un set de fotografii ale întâmplărilor desfășurate, precum și câteva portrete, instantanee cu Suveranul Pontif. În urma unei munci de echipă extrem de laborioase, la patru zile după terminarea acestei vizite am reușit să realizăm un album fotografic în condiții tipografice deosebite, ce ilustrează cele trei zile ale vizitei”, spune Cristian Radu Nema.

Cristian Radu Nema este singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu la Festivalul de Film de la Cannes, dar și discipol de-al lui Sergiu Nicolaescu.

La doar 31 de ani ai săi, Cristian Radu Nema a cunoscut oameni importanți, se învârte printre cele mai tari staruri internaționale și l-a cunoscut bine pe Regele Mihai I, lansând ”Mihai I Amurg Regal”, singura carte de fotografie, din România, cu Regele Mihai I. În album se regăsesc 170 fotografii exclusive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS