Confidenţialitate

Viena: Vaccinarea obligatorie, contestată în stradă

Mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei austriece, sâmbătă, pentru a contesta planurile autorităților de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid pentru toţi începând de luna viitoare, relatează Agerpres, citând Reuters.

“Guvernul trebuie să plece!”, au scandat manifestanţii la protestul din centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.

Parlamentul urmează să se pronunţe, săptămâna viitoare, în acest dosar, care a polarizat ţara, în timp ce numărul de infecţii cu SARS-CoV-2 creşte.

În noiembrie 2021, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, astfel această ţară fiind prima din Uniunea Europeană care va proceda astfel.

Potrivit unui recent sondaj de opinie, 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie. Sondajul a relevat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.

Autorităţile sanitare austriece au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese asociate Covid de la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020.