Confidenţialitate

Vi se pare că economia României merge într-o direcție bună? – VIDEO

“Gospodarul își face iarna car și vara sanie”, spune ipocrit o vorbă românească, ipocrit pentru că un adevăr mai corect despre noi, românii, este că rareori ne punem întrebări atunci când economia crește.

Iar acum economia crește și nimeni nu mai vorbește despre asta.

Parlamentul l-a chemat la raport pe premierul Dacian Cioloș după ce opinia publică s-a stârnit prostește pe un proiect de modificarea a Codului Fiscal lansat de la ministerul de Finanțe. Nu bag mâna în foc, dar nici nu exclud posibilitatea ca fostul secretar de stat Gabriel Biriș să fi făcut în acest fel o manevră de lansare, de fapt de relansare în politică.

Nu contează asta cu adevărat, important este că după ce a dezbătut două zile o chestie inexistentă, opinia publică s-a potolit la fel de brusc cum se stârnise.

Noroc cu magistralul Liviu Dragnea, care n-a vrut să lase lucrurile așa, ci a insistat să îl cheme în Parlament pe premierul Dacian Cioloș, dându-i astfel posibilitatea să ne spună care e starea economiei.

O să aflăm în această după amiază ce zice Cioloș despre economie, ce știm în acest moment este că cifrele livrate de statistica oficială sunt mai mari decât se anticipase la începutul anului.

Atâta doar că nimeni nu mănâncă cifre. Fiecare dintre noi are economia lui, la el acasă, în familie, fiecare simte mersul economiei în ziua de salariu sau la market, în fața rafturilor, când își face cumpărăturile.

Acum pare că sunt bani peste tot, avem iarăși acces la credite, salariile au crescut, dar n-au crescut pentru toată lumea. Problema este că, până acum trebuie să fi priceput, să ai bani în buzunar la un moment dat, nu îți oferă în mod necesar și o perspectivă.

Simțiți ceea ce se întâmplă în economie? E de bine? E de rău? Vi se pare că economia României merge într-o direcție bună? Care este perspectiva locului dumneavoastră de muncă sau a afacerii pe care o aveți, dacă o aveți? Ce vă mulțumește și ce vă nemulțumește la actualul mers al economiei? Ce s-a întâmplat bun și ce v-a nemulțumit în ultimul an?