Veniturile generate de vânzările de viniluri le-au depăşit pe cele generate de descărcările online

Veniturile generate de vânzările de viniluri le-au depăşit pentru prima dată în istorie pe cele generate de descărcările online ale unor albume muzicale, săptămâna trecută, informează BBC.

Vinilurile au generat venituri record de 2,4 milioane de lire sterline , depăşind încasările de 2,1 milioane de lire sterline generate de descărcările muzicale online, au anunţat reprezentanţii Entertainment Retailers Association (ERA).

Acest detaliu reprezintă o schimbare majoră în privinţa ”consumului” de produse muzicale. În aceeaşi săptămână din 2015, albumele lansate pe vinil au generat 1,2 milioane de lire sterline, în timp ce descărcările online au generat încasări de 4,4 milioane de lire sterline.

Descărcările muzicale online cunosc o scădere accentuată în ultimii ani, pe măsură ce pasionaţiii de muzică se îndreaptă tot mai mult spre serviciile de streaming.

Reprezentanţii ERA au sugerat că această creştere a vânzărilor de viniluri ar putea fi atribuită popularităţii discurilor de vinil în cadrul cadourilor de Crăciun şi a creşterii numărului de comercianţi – inclusiv supermarketuri – care au inclus în oferta lor de produse astfel de discuri muzicale.