Vedetele de la Hollywood, șocate de victoria lui Trump

Șoc și neîncredere la Hollywood, după ce Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Mai multe vedete precum Madonna, Cher, Shakira și Moby și-au exprimat dezamăgirea după anunțul rezultatelor.

Muzicianul american Moby le-a reproșat susținătorilor lui Trump că au crezut în minciunile unui ”sociopat”.

Numeroase staruri care au susținut-o în campania electorală pe Hillary Clinton și-au exprimat temerile pe rețelele de socializare pe măsură ce harta americană devenea tot mai roșie – culoarea candidatul republican.

Într-un mesaj, Madonna le-a cerut americanilor să nu renunţe la speranţă, în pofida victoriei lui Donald Trump: ”Un nou foc a fost aprins. Nu renunţăm niciodată. Nu vom renunţa niciodată la noi înşine”.

Și cântărețul de jazz Antonio Sanchez a scris că a devenit cetăţean american în urmă cu câteva săptămâni și că s-a simțit mândru atunci, dar acum îi este greu să mai aibă acest sentiment.

Cher şi-a exprimat şi ea dezamăgirea pe Twitter: ”Lumea nu va mai fi niciodată la fel. Îmi pare rău pentru cei tineri. Trump nu va fi niciodată mai mult decât o toaletă”. ”Va trebui să părăsesc planeta”, a adăugat cântăreaţă americană, referindu-se la o promisiune recentă pe care le-a făcut-o fanilor ei în cazul în care în care Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale.

Mesaje dure au venit și de la muzicianul american Moby. Le-a  reproşat susţinătorilor candidatului republican că au crezut ”minciunile” unui ”sociopat”.

”Am ştiut mereu că există rasism şi misoginism în America, dar habar nu aveam că acestea erau atât de virulente şi de larg răspândite. SUA sunt la un pas de a alege preşedinte un om care a ruinat afaceri, s-a lăudat că a agresat sexual femei şi a avut mereu un discurs rasist şi plin de ură. America, îmi frângi sufletul”, a scris Moby.

Donald Trump a avut totuşi şi câţiva susţinători pe reţelele de socializare.

Actriţa Kirstie Alley a explicat fanilor ei ceea ce i-a motivat pe susţinătorii lui Trump: ”Oamenii vor locuri de muncă, salarii bune, un guvern corect, dar cel mai mult vor fericire”. Actorul Stephen Baldwin a publicat un mesaj asemănător: ”Dumnezeu se manifestă, iar America a vorbit!”.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS