Vector Watch, primul ceas inteligent proiectat de români, a fost lansat în Elveţia

Vector Watch, primul start-up românesc care se alătură industriei internaţionale a ‘tehnologiei purtabile’, a lansat primul ceas inteligent românesc în Basel, Elveţia, într-un eveniment desfăşurat chiar în Gara de Nord a oraşului.

Evenimentul de lansare a ceasului inteligent reprezintă prima incursiune a unui start-up românesc în acest business de ‘wearable technologies’, chiar dacă managementul insistă că este mai întâi un ceas şi apoi un element de tehnologie.

Are un ecran alb-negru care nu este touch screen, comanzile fiind efectuate exclusiv prin intermediul celor trei butoane laterale, plasate similar unui ceas chronograph.

Ceasurile inteligente sunt disponibile în două variante: Meridian este dreptunghiular şi pleacă de la 199 de dolari americani, iar Luna este rotund şi porneşte de la 349 de dolari. Aceste preţuri, însă, sunt pentru Statele Unite, în Europa fiind mai mari. Între primele 5 pieţe unde se va vinde ceasul se numără SUA, Marea Britanie, India şi România.

Michele Tessaro, directorul financiar al companiei, speră să vândă 1 milion de bucăţi în 2016.

– Informaţiile au fost transmise de Dan Vardie, editorul Temporis şi trimisul special Europa FM la cel mai important eveniment internaţional dedicat ceasurilor.