Confidenţialitate

Vârsta minimă pentru competițiile de patinaj ar putea fi majorată, după scandalul de dopaj al Kamilei Valieva, în vârstă de 16 ani

Ar putea crește vârsta minimă pentru participarea la competițiile de patinaj pentru seniori, de la 15 ani cât este în prezent la 17. Propunerea vine ca urmare a scandalului de dopaj în care a fost implicată sportiva Kamila Valieva, în vârstă de 16 ani, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Propunerea de majorare a vârstei de participare la competițiile pentru seniori aparține Uniunii Internaționale de Patinaj pentru a ajuta tinerii atleți să facă față stresului și presiunii psihologice puse pe umerii lor, spun oficialii.

Un oficial al forului susține că tinerii atleți sunt expuși stresului și dezvoltă probleme psihologice în urma participării de la vârste fragede la astfel de competiții.

Kamila Valieva a fost confirmată pozitiv cu trimetazidină, substanță interzisă, la un eveniment premergător Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Sportiva și-a ajutat echipa să câștige medalia de aur la concursul pe echipe la patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, dar Comitetul Olimpic Internațional a decis să nu acorde medaliile niciunei echipe până la finalizarea anchetei privind-o pe tânăra sportivă.

Din cauza presiunii, Valieva a ratat podiumul probei individuale de la Jocurile Olimpice.

Se dorește modificarea regulamentului înainte de Olimpiada de Iarnă din 2026. ​

Sursa foto: Captură video YouTube / Eurosport