Vara aceasta, în Deșteptarea, dai piept cu provocarea!

Vara aceasta, în fiecare dimineață, în Deșteptarea, dai piept cu provocarea!

Radu Constantinescu și Cătălin Striblea vor prezenta, în fiecare dimineață, câte o rețetă cu piept de curcan.

Ascultă Deșteptarea de Vară, ține minte minimum cinci ingrediente din rețeta cu piept de curcan și, dacă le spui în direct, câștigi un premiu perfect!

La semnalul de concurs, sună-ne în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, pentru a da răspunsul corect.

Dacă ai ținut piept provocării, câștigi un pachet Peneș Curcanul Butterfly.

Pieptul de curcan de la Peneș Curcanul este alegerea potrivită pentru un stil de viață echilibrat! E fraged, gustos și sănătos!

Regulamentul concursului

Rețeta de vineri, 31 iulie:

Salată cu piept de curcan

Se taie 20 de grame de ghimbir decojit. Separat, se amestecă într-un castron cinci linguri de sos de soia cu sucul și coaja rasă de la două limete (limes sau lămâi verzi).

Se taie pieptul de curcan fâșii și se călește în două linguri de ulei încins, câteva minute, amestecând cu o spatulă de lemn, până se rumenește carnea pe toate părțile.

Se condimentează cu sare și piper, se adaugă ghimbirul și se mai lasă puțin pe foc.

Apoi, punem peste și amestecul de suc de lămâie verde cu sos de soia și dăm totul în clocot, după care turnăm compoziția într-un castron, să se răcească.

Se taie castravetele în felii subțiri, se rupe salata în bucăți și se adaugă peste carne. Mai punem două linguri de ulei, niște germeni de soia, din nou sare și piper și, toate amestecate, sunt numai bune de mâncat. Poftă bună!

Ingrediente
● 500 grame piept de curcan
● 20 grame ghimbir
● 2 lămâi verzi
● 5 linguri de sos de soia
● 4 linguri de ulei
● 1 castravete
● 1 salata verde
● 100 grame de germeni de soia sau grâu/ridichie/amestec
● sare și piper, după gust