Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță explică modul în care românii vaccinați în străinătate pot face doza a treia în România | AUDIO

Pot românii care s-au vaccinat anti-COVID în străinătate să facă doza a 3-a în România? Și cum își pot scoate aceștia certificatul verde COVID? Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că aceștia pot primi doza booster aici, singurele deosebiri fiind în cazul certificatului digital care atestă vaccinarea. E o procedură pentru românii care s-au imunizat înainte în țări din Uniunea Europeană și alta pentru cei din afara blocului comunitar.

„Sunt două situații: cetățeni români care sunt vaccinați în țările Uniunii Europene vor solicita certificat digital din țara respectivă; cetățeni români care sunt vaccinați în țări terțe din afara Uniunii Europene vor putea solicita certificat digital din România. Se introduce în registrul electronic național al vaccinărilor acele doze de vaccin efectuate și se generează certificatul digital.

Persoanele vaccinate în celelalte țări cu schemă completă pot face doza trei în România, dar cei care sunt vaccinați în țările din Uniunea Europeană vor avea din România certificat digital doar pentru doza trei, iar cei din țări terțe vor avea certificatul care va conține toate cele trei doze”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Guvernul României

Citește și: Puțin sub 5000 de cazuri noi de COVID și peste 1700 de pacienți internați la ATI

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.