Confidenţialitate

Vaccinarea cu AstraZeneca se reia în 13 țări europene | AUDIO

În România, vaccinurile din lotul de la AstraZeneca considerat cu probleme pot fi folosite, a decis Comitetul Naţional de Vaccinare.

Decizia vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a dat asigurări că vaccinul e sigur şi efficient. Majoritatea statelor membre au reluat, de fapt, vacinarea cu Astra Zeneca. Mai puţin ţările nordice.

Premierul francez s-a vaccinat public cu AstraZeneca, la puțin timp după reluarea vaccinărilor cu acest ser.

”Nu am simțit nimic, doar un pic de disconfort”, a declarat Jean Castex. Franța, alături de alte 12 state, a reluat vineri vaccinările cu AstraZeneca. Pe de altă parte, Finlanda, Danemarca, Suedia și Norvegia au anunțat că au nevoie de timp suplimentar pentru a decide dacă vor folosi vaccinul împotriva Covid 19 produs de AstraZeneca, chiar dacă Agenția de reglementare a Uniunii Europene a spus că beneficiile acestuia depășesc riscurile.

Autoritățile sanitare din cele patru țări scandinave au precizat că vor lua o decizie săptămâna viitoare. Între timp, investighează apariția unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate. Norvegia a semnalat 5 cazuri, Finlanda – 2, iar celelalte țări, situații izolate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae