Confidenţialitate

Vaccinarea anti-Covid a început în Europa | AUDIO

În toată Europa, a început vaccinarea împotriva noului coronavirus. În Italia, la fel ca în România, tot o asistentă medicală a fost prima persoană vaccinată. În Franța și în Spania, vaccinarea a început cu persoanele în vârstă, care locuiesc în cămine pentru bătrâni, iar în Cehia, premierul a fost primul locuitor al țării imunizat.

Rosario, o femeie de 96 de ani, care locuiește într-un azil a fost prima persoană vaccinată în Spania.

”Ați fost prima din Spania”, i-a spus asistenta care a vaccinat-o. ”Slavă Domnului”, a reacționat femeia, care a spus că speră ca virusul să dispară cât mai repede. Următoarea pe listă persoanelor vaccinate a fost o asistentă medicală și au urmat și alți angajați din sănătate și  rezidenți ai căminelor de bătrîni.

În Franța, tot o femeie dintr-un cămin de bătrâni a fost prima persoană vaccinată. Are 78 de ani și a mărturisit că este foarte emoționată. În prima zi a campaniei de vaccinare, au mai fost imunizați și angajați ai căminelor de bătrâni.

În Italia, startul vaccinării a fost dat de o asistentă medical de 29 de ani. ”Să ne vaccinăm pentru noi, pentru cei dragi și pentru comunitate”, a spus aceasta.

În Cehia, premierul Andrej Babis a fost primul vaccinat și a spus că acest vaccin este speranța că vom reveni la o viață normală. Imediat după acesta,  a fost imunizat un veteran de război, în vârstă de 95 de ani.

În Germania, din a doua zi de Crăciun a început vaccinarea, iar persoanele în vârstă au fost primele pe listă. Prima persoană imunizată în Germania a fost o femeie de 101 ani care locuiește la azil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță