Simona Halep, în semifinalele US Open

Simona Halep este la un pas de finala US Open după o nouă victorie memorabilă.

Românca a învins-o în noaptea de miercuri pe o fostă lideră a clasamentului mondial, Viktoria Azarenka, favorită certă în opinia bookmaker-ilor, deși acum este numărul 20. Simona a câștigat primul set cu 6-3 după ce a pierdut primul game, dar a luat apoi 4 la rând. În setul al doilea, Azarenka a jucat mai agresiv, a greșit mai puțin și s-a impus cu 6-4.

Decisivul a început cu un game de 10 minute, pe serviciul jucătoarei din Belarus, iar Halep a cedat după ce a ratat 3 mingi de break. Si-a pierdut apoi și serviciul dar a revenit și când era pe punctul să egaleze la doi meciul a fost intrerupt din cauza ploii. La reluare, după 75 de minute de pauză, Simona s-a întors pe teren mult mai ofensivă, a preluat inițiativa și s-a impus cu 6-4. Kim Clijsters, triplă campioană la US Open a fost impresionată de Halep: “Ce luptătoare! Iubesc atitudinea ei’’, a scris pe Twitter belgianca, iar celebrul antrenor american Nick Bollettieri a felicitat-o și a spus că parcă a urmărit un meci de box.

Simona a declarat la final că i-au dat încredere Horia Tecău și Nadia Comăneci, aflați în tribune iar acum este încrezătoare că va ajunge în finală. În penultimul act o va întâlni pe Flavia Pennetta, care a eliminat-o pe a cincea favorită, Petra Kvitova, 4-6 , 6-4, 6-2. Italianca de 33 de ani conduce cu 3-1 în meciurile directe cu Halep, dar constănțeanca a câștigat ultima oară, în martie la Miami.

Serena Williams va juca în cealaltă semifinală a US Open cu o altă italiancă, Roberta Vinci.