Confidenţialitate

Uruguay–Portugalia și Rusia-Spania,primele optimi de finală ale Cupei Mondiale M

Grupa B

Portugalia – Iran 1-1

Spania – Maroc 2-2

Portughezilor le-a trecut glonțul pe la ureche aseară,în ultimul meci din grupă, 1-1 cu Iran. Quaresma a deschis scorul chiar înainte de pauză cu o super execuție iar în debutul reprizei secunde Ronaldo a ratat un penalty. Partida se îndrepta spre un nou rezultat de 1-0 dar în al doilea minut al prelungirilor persanii au primit o lovitură de pedeapsă și Ansarifard a egalat pentru ca apoi Taremi să rateze o ocazie importantă. Meciul s-a încheiat cu iranienii prăbușiți în lacrimi pe teren – victoria i-ar fi dus în optimi. Portugalia a terminat grupa pe locul al doilea după ce în minutul 90 era lideră. Asta și după ce Spania a egalat tot în minutele de prelunguire Marocul, care a condus surprinzător cu 2-1. Fără punct din primele două etape, ambele pierdute la limită, nord-afircanii au deschis scorul în minutul 14 prin Boutaib care a profitat de o primă gafă a defensivei adverse. Isco a egalat după numai 5 minute dar apoi Boutaib a mai scăpat o data unu la unu cu De Gea iar Amrabat a nimerit bara transversală. Golul a venit în minutul 81 de la El Nesyri. Ibericii au smuls egalul după o execuție spectaculoasă a lui Iago Aspas, cu călcâiul, în prelungiri, fază validată de arbitrajul video, la fel ca penaltyul Iranului din celălalt meci. Spania câștigă astfel grupa datorită golaverajului, la egalitate de puncte cu Portugalia.

Grupa A

Rusia-Uruguay 0-3

Arabia Saudita – Egipt 2-1

În meciul pentru supremație din grupa A, Uruguay a surclasat Rusia, 3-0. Suarez a deschis scorul din lovitură liberă încă din minutul 10 iar la jumătatea reprizei eroul de până acum al gazdelor, Cherysev a deviat în propria-i poartă. În minutul 36 Smolnikov a fost eliminat pentru al doilea galben iar Cavani a marcat al 3-lea gol în finalul întâlnirii.
Să mai spunem că Arabia Saudita s-a impus în minutul 95, 2-1 în partida fără miză cu Egiptul. Salah a deschis scorul iar saudiții au egalat din penalty după ce au și ratat o lovitură de pedeapsă, apărată de portarul Essam El-Hadary, devenit la 45 de ani și 5 luni cel mai varstinic jucător din istoria Cupei Mondiale.
Astăzi se vor încheia alte două grupe. Franța și Danemarca merg împreună mai departe și în această ordine în clasamnet în cazul unei remize. Reprezentativa cocoșului galic este deja calificată; danezii pot fi devansați de Australia, dacă pierd astăzi iar selecționata de la Antipozi învinge Peru.
În fine, în grupa D vom avea meciul decisiv dintre Argentina și Nigeria de la ora 21. Messi și compania se mai pot califica în cazul unei victorii, chiar dacă au un singur punct. Depind însă și de rezultatul întâlnirii dintre Croația, deja calificată și Islanda.