Confidenţialitate

Ursula von der Leyen: Cercetătorii se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie | AUDIO

Omicron ar putea deveni dominant în Europa până la mijlocul lunii ianuarie. Avertismentul vine de la președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen care a vorbit azi în Parlamentul European, unde a pledat pentru creșterea ratei de vaccinare.

Ne așteaptă al doilea Crăciun în condiții de pandemie în toate statele Uniunii Europene, spune președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Evoluția pandemică este îngrijorătoare în contextul în care statele europene nu și-au revenit după ravagiile cauzate de variant Delta a coronavirusului, iar variant Omicron se răspândește cu repeziciune.

Având în vedere că numărul de infectări cu Omicron se dublează acum la fiecare două sau trei zile, „oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”, a declarat şefa Comisiei Europene în Parlamentul de la Strasbourg.

Dar statele europene sunt într-o poziție mai bună față de acum un an, pentru că populația are acces la protecția oferită de vaccinurile anti-coronavirus.

Ursula Von der Leyen a pledat pentru creșterea gradului de imunizare în condițiile în care 66% din populația EU a primit două doze de vaccin, iar peste 60 de milioane de europeni au și doza booster, cea mai bună protecție împotriva noii variante.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Unsplash / Viktor Forgacs

Citește și: Al 11-lea caz de Omicron în România, la o femeie din București. Nu are istoric de călătorie în afara țării

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.