Confidenţialitate

Ursula von der Leyen a ajuns în Kiev. Este a treia vizită pe care șefa Comisiei Europene o face în Ucraina de la începerea războiului

Vizită importantă la Kiev. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a ajuns joi dimineață în capitala Ucrainei. Va avea discuții cu președintele Zelenski și cu premierul Denis Shmyhal despre aderarea Ucrainei la blocul comunitar.

Este a treia vizită pe care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o face la Kiev de la începutul invaziei declanșate de Rusia în Ucraina.

Oficialul european a publicat o fotografie de la sosirea pe teritoriu ucrainean, alături de un mesaj în care anunță întâlniri și discuții cu președintele și premierul Ucrainei.

„Voi discuta cu președintele Zelenski și premierul Denis Shmyhal despre cum putem aduce economia Ucrainei mai aproape de cea europeană, dar și cetățenii ucraineni mai aproape ce cei europeni, totul în timp ce Ucraina face pași spre aderarea la Uniunea Eurpeană, fiind acum un stat candidat”.

Vizita vine la o zi după discursul anual susținut de Ursula von der Leyen în Parlamentul European, unde de asemenea și-a arătat susținerea pentru Ucraina.

A spus, printre altele, că războiul declanșat de Rusia nu este doar unul declanșat contra Ucrainei, ci și împotriva întregii Europe.

De altfel, Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a fost prezentă în plenul Parlamentului European.

Citește și: Volodimir Zelenski: „Harkov se reface treptat. Vom reconstrui totul. Oricum ar încerca să ne distrugă, nu vor reuși” | GALERIE FOTO

Foto: Shutterstock