Confidenţialitate

Uraganul Matthew: Bilanțul deceselor din Haiti a urcat la 478

Tragedie în Haiti – 478 de persoane au murit până acum din cauza uraganului Matthew.

Bilanțul a crescut brusc în ultimele ore, după ce furtuna tropicală a devastat mai multe sate izolate din cea mai săracă națiune a Caraibelor.

E posibil însă cA numărul morților să crească pe măsură ce echipele de salvare ajung în zonele afectate.    Între timp, uraganul Matthew a lovit în plin și coastele estice ale statului american Florida, provocând pagube.

Numărul persoanelor ucise de uraganul Matthew în Haiti a depășit 470, însă bilanțul este unul provizoriu.

Informațiile ajung cu greu din zonele izolate din cauza pagubelor importante provocate de cea mai puternică furtună tropicală din ultimii ani.

Zeci de mii de oameni se află în adăposturi.

Publicația The Guardian a publicat o filmare cu drona din zonele afectate.  Peste 3 mii de case au fost distruse, iar ONU a catalogat uraganul drept cea mai mare criză umanitara din Haiti de la cutremurul de acum 6 aani.


Președintele Barack Obama a declarat stare de urgență în Florida și în Carolina de Sud. Cele 2 state americane se pregatesc sa înfrunte furtuna tropicală puternică, motiv pentru care s-a emis ordin de evacuare pentru mai bine de 2 milioane de oameni.

Pe rețelele de socializare, mesajele referitoare la uragan sunt însoțite de hashtagul ”Pray for Florida” –rugați-vă pentru Florida.

 

 

 

 

 

Proprietarii de hoteluri din zonele mai ferite spun că toate camerele sunt ocupate:

Potrivit meteorologilor americani, uraganul va trece de-a lungul sau pe deasupra costei de est a peninsulei Florida după care se va îndrepta spre coastele Georgiei şi ale Carolinei de Sud.