Uraganul Harvey, care a lovit statul Texas, a pierdut din intensitate

Uraganul Harvey, care trece astăzi peste teritoriul statului american Texas, și-a pierdut din intensitate fiind recatalogat ca o furtună de Categoria 2.

Inițial a fost inclus în Categoria 4, cea mai puternică furtună ce a lovit o zonă continentală a Statelor Unite în ultimii 10 ani. Până acum a lovit din plin zonele de coastă cu vânt foarte puternic de până la 209 km/h și ar putea lăsa în urmă inundații catastrofale, scrie Reuters.

Guvernatorul statului Texas a spus la postul de televiziune CNN că autoritățile sunt pregătite să facă față situației.

Localitatea Rockport este cea mai afectată. Șeful pompierilor spune că deocamdată nu pot ieși pe teren. Avertizat de puterea furtunii, primarul localității le-a solicitat locuitorilor să-și scrie pe brațe numele pentru a putea fi identificați în cazul în care vor fi răniți grav sau în caz de deces.

Conform estimărilor, aproximativ 6 milioane de oameni se află în calea uraganului Harvey, precum și rafinăriile de petrol din Texas.

Președintele american, Donald Trump, a declarat starea de catastrofă naturală pentru a facilita ajutorul federal pentru zonele afectate ale statului Texas.

Furtuna se îndreaptă spre  Louisiana, în următoarele zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS