UPDATE: Lucian Bute a pierdut titlul mondial la box profesionist

Bute a fost invins prin KO in repriza a 5-a de britanicul Carl Froch

Dezastru pentru Lucian Bute la meciul cu Carl Froch – romanul a fost facut knock-out in repriza a 5-a si a pierdut titlul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie.

In confruntarea de la Nottingham, Bute a inceput bine impunandu-si viteza si tehnica in prima runda, a cedat insa initiativa intr-a 2-a si englezul i-a simtit slabiciunea, iar intr-a treia a fost ‘inceputul sfarsitului’. Froch s-a napustit cu o ploiaie de lovituri, nu prea precise dar puternice, iar Lucian nu a gasit pur si simplu nicio solutie in afara celei de a-si tine adversarul in brate.

A scapat cu noroc in runda a 4-a, insa intr-a 5-a britanicul l-a atacat imediat dupa gong, si in jumatate de minut l-a trimis la podea, arbitrul oprind meciul, fiindca Bute nu se mai putea ridica dintre corzi.

La final, in timp ce Lucian era cusut la arcada in vestiar, Froch declara in fata presei ca asteapta si revansa programata la Montreal prin contract.

Majoritatea vedetelor din box, care au comentat la televiziunile internationale, au concluzionat ca Bute a pregatit foarte slab partida, mai ales tactic, marea eroare fiind aceea ca a intrat in schimburi de lovituri cu un oponent mai puternic fizic.

Fostul mare campion ‘Sugar’ Ray Leonard s-a declarat uimit ca romanul a reusit sa ramana neinvins atata timp, fara sa stie un lucru primordial in box: sa incaseze.

A fost prima infrangere din cariera lui Lucian Bute, iar revansa in Canada va avea loc cel mai probabil in noiembrie sau decembrie.

Fostul campion va reveni in tara luni la ora 16:00.