Confidenţialitate

Universitatea Sportivă “Ion Țiriac” se va construi la Otopeni

Ion Țiriac vrea să construiască lângă București o Universitate, care va costa circa 350 de milioane de euro.

Omul de afaceri cu cea mai mare avere declarată din România, anunță că din această sumă, el suportă 150 de milioane, iar restul de 200 vor fi fonduri obținute de la Uniunea Europeană.

Eu voi face 80 de ani în curând și n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a declarat Țiriac, într-un interviu pentru nemții de la “Sport Bild”.

Noua universitate din Otopeni îi va purta numele și ar urma să pregătească specialiști cu înaltă calificare în sporturi. În primul an se vor înscrie în jur de 2.000 de studenți.

Între timp fostul tenisman și președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român nu își dezminte renumele de personalitate controversată, după ce a intrat în conflict cu cei mai titrați jucători ai “sportului alb” – Serena Williams și Roger Federer.

Proprietar al turneului Masters de la Madrid, Ion Țiriac a afirmat că n-ar mai exista personalități importante în tenisul feminin, dar declarațiile lui au jignit-o pe americancă: “Cu tot respectul, Serena are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea și altceva”, a declarat miliardarul român.

În privința lui Federer, Țiriac este deranjat că elvețianul nu va evolua în turneele pe zgură din acest an, inclusiv la Madrid, și susține că acesta nu se comportă corect, deși este fără îndoială cel mai bun tenisman al tuturor timpurilor.

În fine, Ion Țiriac este de părere că, deși el acordă în Spania premii egale la masculin și feminin, acest lucru nu este corect, fiindcă fetele aduc doar 25% din încasările totale.

Asta se întâmplă când amesteci afacerile cu politica. Băieții întreabă mereu: <<Ion, cât timp le mai plătești din banii noștri?>>”, mai spune Țiriac.