Universitatea din Bucureşti lansează primul program de masterat în Filosofie, Politică şi Economie, în limba engleză

Universitatea din Bucureşti lansează, începând cu anul universitar 2017-2018, primul program de masterat în Filosofie, Politică şi Economie, care se va desfăşura în limba engleză.

Programul de master va fi derulat de Facultatea de Filosofie în parteneriat cu Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi va dura doi ani.

Printre disciplinele studiate în cadrul acestui program se numără: Gândirea critică în ştiinţele sociale, Gândirea politică modernă, Etică şi economie, Economie politică, Moralitate şi drept, Filosofia socială şi politică, Teoria jocurilor în economie, Moralitate, afaceri şi New Media.

Programul de masterat ”preia şi modelează curriculumul utilizat de la începutul anilor 1920 de universităţi prestigioase, precum Universitatea Oxford, London School of Economics, Universitatea Warwick, Universitatea Princeton, Universitatea Yale sau Universitatea Duke”, se arată într-un comunicat al Universităţii Bucureşti.

Un model similar de studii de masterat este derulat şi de alte universităţi europene, precum universităţile din Leiden, Amsterdam, Berna, Zurich, Praga, Hamburg, Milano.

”Programul de master PPE s-a evidenţiat de-a lungul anilor ca fiind cel mai important antrenament intelectual pe care îl urmează viitorii politicieni, manageri şi experţi în politică şi societate. Printre absolvenţii de PPE se numără David Cameron, Christopher Hitchens sau Tony Abbott”, se mai precizează în comunicatul citat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS