Confidenţialitate

Uniunea Europeană va debloca anumite sume de bani ce aparțin unor bănci rusești. Motivele invocate de liderii europeni

Uniunea Europeană „relaxează” o parte din sacțiunile impuse Rusiei, în încercare de a diminua blocajele în comerțul internațional cu alimente. Mai exact, se vor debloca anumite sume de bani care aparțin unor bănci rusești.

Decizia oficialilor europeni a fost luată după ce liderii țărilor africane au tras un semnal de alarmă cu privire la impactul sancţiunilor occidentale asupra comerţului cu alimente, sancțiuni care ar putea agrava și mai mult lipsa alimentelor în unele țări.

„Relaxarea” sancțiunilor se referă la deblocarea unor sume de bani, îngheţate anterior, și care aparțin marilor bănci ruseşti precum VTB, Sovcombank, Novikombank sau Bank Rossiya, potrivit unui document Reuters.

Banii ar putea fi eliberaţi numai după ce s-a stabilit că astfel de fonduri sunt necesare pentru achiziţia, importul sau transportul de produse agricole şi alimentare, inclusiv grâu şi îngrăşăminte.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina: Preşedintele Zelenski îi destituie pe şeful Serviciului de Securitate şi pe procurorul general. Subalterni ai celor doi, suspectați de trădare