Ungaria a finalizat cel de-al doilea rând de gard la granița cu Serbia

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban spune că acest nou gard va garanta securitatea populației pentru multă vreme și îi va împiedica pe migranți să ajungă pe teritoriul Ungariei.

Noul gard inaugurat de autoritățile din Ungaria la granița cu Serbia se întinde pe 155 de kilometri lungime și are o înălțime de 3 metri.  ‘’Este capabil să oprească mase de oameni’’ – a spus premierul Viktor Orban, într-un interviu la postul public de radio. De altfel, cel de-al doilea rând de gard a fost ridicat pentru a-i împiedica pe migranți să intre pe teritoriul Ungariei și de aici mai departe spre vestul Europei.

Premierul Viktor Orban le-a cerut liderilor europeni să își tempereze declarațiile critice la adresa Turciei, având în vedere că Uniunea Europeană se bazează pe cooperarea cu Ankara pentru a stăvili fluxul de migranți.

”Turcia este un stat membru NATO şi, prin urmare, un aliat al nostru. Trebuie să aratăm respect turcilor şi preşedintelui lor”, a spus Viktor Orban. Reacția sa vine la scurt timp după ce l-a  felicitat pe președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan pentru victoria înregistrată la referendumul care îi va spori puterile.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS