Unele telefone si tablete pot provoca inrosirea pielii, mancarimi si chiar umflaturi (AUDIO)

Astfel de reacții alergice s-au manifestat în special în rândul copiilor – au constatat specialiștii. Ei spun că de vină pentru aceste reacții ar fi nichelul prezent în carcasa dispozitivelor electronice.

Tot mai multe persoane din Statele Unite s-au prezentat la doctor cu erupții pe piele în zona urechii. Medicii au ajuns la concluzia că de vină ar fi folosirea îndelungată a telefoanelor cu carcase ce conțin nichel. Reacțiile sunt mai severe în cazul copiilor – potrivit postului CBS. Un băiat de 11 ani, de exemplu, a făcut alergie din cauza utilizării frecvente a unui iPad.

Roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezici și umflături apar în general. Poate fi foarte neplăcut – atrag atenția medicii din New York.

Unii părinți spun că preferă carcasele din silicon sau husele de protecție atunci când achiziționează un dispozitiv electronic pentru copiii lor.

În Statele Unite, au fost deja scoase la vânzare truse pentru depistarea prezenței nichelului. Costă 20 de dolari. Pe un tampon de bumbac se pun câteva picături dintr-o soluție, apoi se șterge carcasa telefonului. Dacă soluția își schimbă culoarea înseamnă că există nichel în acel metal.