”Unchiul Vanea” – difuzat la TV, în cadrul Festivalului Național de Teatru

Din distribuție fac parte ‘greii’ teatrului românesc, între care Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Horațiu Mălăele și Coca Bloos. Amănunte – luni, 27 octombrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, de la ora 17.00, la Europa FM.

‘Unchiul Vanea’ de A. P. Cehov, în regia artistică a lui Yuri Kordonsky poate fi văzut în această seară la postul public de televiziune.

‘Unchiul Vanea’ este un spectacol realizat în coproducţie cu Teatrul L.S. Bulandra, filmat în această vară în studiourile televiziunii publice.

Difuzarea a fost programată luni, 27 octombrie, în cadrul Festivalului Național de Teatru (TVR 2, prima parte – ora 20.10; partea a doua : 23.10).

Anul acesta s-au împlinit 115 ani de la premiera care a avut loc la Moscova a spectacolului ‘Unchiul Vanea’ (26 octombrie 1899).

De asemenea, se împlinesc 13 ani de la premiera spectacolului pus în scenă la Teatrul Bulandra (12-13 mai 2001) în regia lui Yuri Kordonsky. Din distribuția inițială făcea partea și actrița Irina Petrescu.

‘Unchiul Vanea’ – distribuţia: Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Demeter András.