Confidenţialitate

Polițiștii au doi suspecți în cazul ameninţării actriţei Maia Morgenstern cu moartea

Polițiștii au doi suspecți în cazul amenințărilor cu moartea transmise actriței Maia Morgenstern.

Mesajul ameninţător era semnat “din partea AUR”, însă, liderul acestei formaţiuni s-a dezis de incident şi a condamnat atacul.

Reprezentantul special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei spune că Alianţa pentru Unirea Românilor ar avea, însă, o vină morală, pentru că, în ultimele luni a încurajat astfel de comportamente.

“Cei de la AUR sunt direct responsabili de denaturarea atmosferei publice prin felul în care au înţeles să elogieze criminali de război de la tribuna Parlamentului, încurajând astfel acţiuni antisemite şi dând o putere fără precedent unui mesaj antisemit , care a instigat la nerespectarea legii şi la încălcarea cu bună ştiinţă a legislaţiei în vigoare  ” – a declarat Alexandru Muraru, pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Muraru spune că vor fi luate câteva măsuri.

“Suntem în discuţii cu cei de la Institutul Ellie Viesel, cu cei de la Ministerul de Interne, pe alte speţe … cum ar fi denumirile de străzi. Intenţionăm să lansăm o campanie publică pentru dezaprobarea publică a acestor acte. În instanţă sunt 40 de dosare privind astfel de acte, puţine dintre ele au fost finalizate şi doar unul trimis în judecată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce i-a parvenit un email în care era amenințată cu moartea, atât ea cât și familia ei.

Mesajul antisemit, redactat cu o virulență extremă, greu de descris, a fost făcut public de actriță pe contul de facebook, de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesach.