Un studiu statistic al UEFA susține că FC Barcelona va câștiga Liga Campionilor

FC Barcelona va câștiga anul acesta Liga Campionilor, reiese dintr-un studiu științific comandat de UEFA.
Specialiștii au luat în calcul mai mulți factori, cei mai importanți dintre ei ținând cont și de statistica din sezoanele precedente. De exemplu, 10 dintre ultimele 11 câștigatoare ale trofeului au terminat pe primul loc în grupele de calificare. Deasemenea, începând din 2003, echipa care a primit cele mai puține goluri nu s-a impus în finală, iar până acum Juve și Atletico Madrid au apărările cele mai eficiente, depășind-o pe Barca.

O altă condiție luată în calcul este tradiția, fiindcă în ultimii 19 ani, doar Chelsea a cucerit în premieră Champions League. Printre grupările ce nu au în palmares marele trofeu se numără anul acesta Napoli, Bayer Leverkusen, Manchester City, Paris Saint Germain, Arsenal, FC Sevilla sau Leicester City.

Același studiu comandat de UEFA în 2016 a indicat corect câștigătoarea: Real Madrid, care a învins-o în finală pe Atletico. Ultimul act al Ligii Campionilor va fi găzdui de Țara Galilor la 3 iunie, pe “Millennium Stadium” din Cardiff.
Până atunci însă, marți seară se vor juca primele meciuri în optimile de finală. De la ora obișnuită, 21:45 Benfica Lisabona va primi replica Borussiei Dortmund, iar Paris Saint Germain o va înfrunta pe FC Barcelona.
Mâine se vor juca meciurile Bayern Munchen Arsenal Londra și Real MadridNapoli. Celelalte 4 optimi ale Ligii Campionilor sunt programate săptămâna viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS