Confidenţialitate

Un student îl va însoți pe miliardarul Jeff Bezos în zborul spațial

Un student în vârstă de 18 ani, al cărui tată conduce o firmă de administrare a investiţiilor, va lua locul persoanei care a oferit 28 de milioane de dolari la licitaţia organizată pentru a participa, alături de miliardarul Jeff Bezos, la zborul spațial programat la 20 iulie.

Blue Origin a anunţat, joi, că Oliver Daemen se va alătura celor 4 membri ai echipajului civil, după ce misteriosul câştigător al licitaţiei a renunţat din cauza ”unui conflict de program”.

Zborul va include, totodată, cea mai vârstnică persoană care va ajunge în spaţiu, avioatoarea Wally Funk (82 de ani).

Alături de aceștia se vor afla Jeff Bezos şi fratele acestuia, Mark.

Tatăl tânărului ”a plătit locul şi a ales ca Oliver să participe la zbor”, a mai spus Blue Origin, care a refuzat să spună care este suma achitată.

”Zborul pe New Shepard va îndeplini un vis al vieţii pentru Oliver, care a fost fascinat de spaţiu, Lună şi rachete de când avea patru ani”, se precizează într-un comunicat.

Jeff Bezos a fost implicat într-o cursă cu rivalii miliardari Richard Branson şi Elon Musk, în încearcarea de a deschide o nouă eră a călătoriilor spaţiale comerciale pe o piaţă turistică, despre care banca elveţiană UBS estimează că ar putea valora anual 3 miliarde de dolari, într-un deceniu.

Miliardarul britanic Richard Branson s-a aflat, duminică, la bordul rachetei companiei sale Virgin Galactic, pentru un zbor suborbital inaugural.