Confidenţialitate

Un rus a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii – VIDEO

Fedor Konyukhov, un rus în vârstă de 64 de ani, a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii, după o călătorie care a durat 11 zile, informează Reuters.

După ce Konyukhov a aterizat în siguranţă pe un teren privat din vestul Australiei, el a spus că apreciază cât de minunat este Pământul.

La aterizare, aventurierul rus a fost asistat de omul de afaceri şi aviatorul Dick Smith.

Fedor Konyukhov s-a îmbarcat pe 12 iulie, în Northam, vestul Australiei. Rusul a deborât vechiul record de 13 zile şi jumătate, stabilit în 2002 de Steve Fossett.

”După ce a străbătut 34.000 de kilometri în jurul lumii, a depăşit punctul din care plecase. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. A avut noroc şi este incredibil”, a spus Smith.

Fedor Konyukhov balon (3)

Când a doborât recordul, Fedor Konyukhov se afla la o altitudine de 6.000 de metri şi avea o viteză de 60 de km/oră, potrivit explicaţiilor date de Dick Smith.

Cea mai mare altitudine la care a zburat Fedor Konyukhov în călătoria sa a fost de 10.000 de metri. Rusul a fost nevoit să îndure temperaturi extreme chiar de -56 de grade Celsius.

Fedor Konyukhov balon (2)

În plus, el a avut parte şi de furtuni cu descărcări electrice, iar în ultima parte a călătoriei a fost împins de curenţi, pe o distanţă considerabilă, spre sud, în timp ce traversa Oceanul Indian.

Fedor Konyukhov balon (1)

”Este înfricoşător să fii într-un punct atât de sudic şi departe de civilizaţie”, a scris Konyukhov într-un text publicat pe blogul său.