Confidenţialitate

Un român implicat în traficul de migranți, extrădat din Italia în Marea Britanie

Un cetățean român, extrădat din Italia în Marea Britanie într-un caz de trafic de migranţi. 39 de vietnamezi, aflați în remorca închisă ermetic a unui camion, au murit. Bărbatul fusese arestat pe 10 iunie în apropiere de Milano.

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani care a fost închis în Italia pe baza unui mandat de arestare emis de autorităţile britanice.

El va apărea azi în fața unui judecător la tribunalul din Colchester. Este acuzat de complicitate la imigraţie ilegală şi încurajare sau ajutor pentru comiterea unei infracţiuni. El ar fi furnizat camionul pentru transportarea migranţilor.

Cei 39 de migranţi vietnamezi sperau la o viață nouă în Marea Britanie. Între ei erau și doi adolescenți de 15 ani. Au murit asfixiați în remorca frigorifică a camionului, în toamna lui 2019.

Anchetatorii au descoperit că liderii grupului de traficanţi erau Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român de 43 de ani. Au fost condamnați în ianuarie la 20, respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi.

Șoferul camionului a primit și el 13 ani de închisoare.