Un român a câştigat aurul la FAI World Air Games Dubai 2015 – VIDEO

Braşoveanul George Coteț a postat marţi pe Facebook înregistrarea video a ceremoniei de premiere FAI World Air Games Dubai 2015 în cadrul căreia a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Românul a câștigat proba de parapantă cu aterizare la punct fix, desfăşurată în cadrul FAI World Air Games, din Dubai, cea mai mare competiție din lume dedicată sporturilor desfăşurate în aer.

George Coteț a devenit astfel campion mondial la proba de aterizare la punct fix, după ce a concurat în finală cu 18 sportivi din întreaga lume.

Pe locul doi s-a clasat chinezul Qiang Ma, iar bronzul a revenit sârbului Goran Djurkovic.

„Sunt copleşit. Şi fericit. Vă mulţumesc pentru susţinere, vă mulţumesc că vă bucuraţi alături de mine ! Atât de mulţi ! N-aş fi crezut. Atunci mai fac aşa smile emoticon
Dar.
Eu am de spus nişte lucruri.
Succesul de acum nu este numai al meu. Încăpăţânarea de a-l obţine, da. Eu am primit un har de care am ştiut să mă folosesc şi, sper, să-l împart şi celorlaţi. Nu pot însă să spun că în victoria de acum sunt singur. În această victorie mai sunt câţiva oameni … Să nu uităm că eu am fost selectat de către FAI să particip la FAI WAG, ok, pentru că sunt sus în rankingul mondial, dar condiţia fără de care nu se putea, pentru că România se afla la momentul selecţiei între primele 15 ţări în clasament. Fără ceilalţi sportivi români care au punctat alături de mine la concursurile de acurateţea aterizării eu n-aş fi avut această şansă. Deci Sarig Istvan, Florian Agafiu, Attila Pethő, Perjessy Gyula, Valentin Popa, Poli Rancz, Gyuri Balog o bucată din succesul acesta este şi a voastră. Iar despre soţia mea nu am ce să spun… Ar fi prea multe de spus. E cu mine, e pentru mine şi e a mea”, a comentat George Coteț pe pagina personală de Facebook după aflarea rezultatelor.

Şi Cornelia Mihai a punctat la FAI World Air Games obţinând o medalie de aur pentru distanţă la paragliding şi încă două de bronz.

Prize Giving Ceremony

De la mine, pentru voi ! P.S.îmi pare rău dar nu am cum să editez de aici filmul şi vi-l dau aşa, brut.

Posted by George Cotet on Tuesday, December 8, 2015

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS