Confidenţialitate

Își începe emisia un post de radio dedicat formaţiei The Beatles

Un post de radio dedicat formaţiei The Beatles este lansat, pe 18 mai, fiind disponibil on air, online, dar şi prin aplicaţia SiriusXM, potrivit site-ului formaţiei britanice.

Postul de radio, creat de SiriusXM, este primul dedicat trupei britanice şi va difuza, pe lângă muzică, programe proprii, difuzate în exclusivitate.

”Am lucrat cu The Beatles şi Apple Corps Ltd. pentru a crea un canal care este vital astăzi la fel ca atunci când muzica trupei a fost prima dată înregistrată. Postul va fi dedicat în exclusivitate The Beatles, 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Soundtrack-ul lumii noastre, realizat de John, Paul, George şi Ringo”, a transmis Scott Greenstein, preşedinte al SiriusXM.

Canalul va explora întreaga carieră a The Beatles, de la cele mai cunoscute piese, la înregistrări live, rarităţi şi albume solo, dar îi va aduce în atenţie şi pe artiştii care au inspirat trupa.

”Încă îmi amintesc emoţia pe care am simţit-o când ne-am auzit prima dată muzica la radio, dar nu cred că vreunul dintre noi şi-a imaginat că, după 50 de ani, vom avea un post de radio Beatles. Canalul SiriusXM va avea totul, opt zile pe sătămână”, a spus Paul McCartney.

De cealaltă parte, Ringo Starr a adăugat: ”Veşti minunate, The Beatles va avea propriul canal pe SiriusXM. Acum puteţi asculta The Beatles oricând. Pace şi dragoste”.

Matinalul, ”Breakfast with The Beatles”, va fi prezentat de Chris Carter, muzician şi fan entuziast al grupului din Liverpool, iar ”Beatle Bites”, un quiz-show, va fi difuzat zilnic. Între emisiuni se numără ”# 844-999-BEATLES”, în timpul căreia fanii pot suna şi cere melodii ale trupei sau pot spune poveşti ce au legătură cu ea, şi ”The Fab Forum”, un dialog săptămânal găzduit de omul de radio Dennis Elsas şi la care iau parte producătorul şi autorul Bill Flanagan, muzicieni şi fani. The Beatles Channel va prezenta şi o serie de mixuri realizate de fani ai formaţiei.

În fiecare săptămână, un concert al formaţiei va fi difuzat, iar în fiecare lună va fi transmisă o emisiune înregistrată în Londra şi Liverpool, care va oferi o perspectivă britanică a fenomenului The Beatles.

Pe 1 iunie, The Beatles Channel va sărbători ”Pepper Day”, pentru a marca a 50-a aniversare a albumului ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.