Confidenţialitate

Un pensionar din județul Ilfov a câștigat concursul de cultură generală „Câștigă România!”

După zece ediții consecutive în care a ieșit învingător, timp în care a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum la „Câștigă România!”, Corneliu Negru, un pensionar din județul Ilfov, a primit marele premiu. Cu un total de 22.000 de lei şi la volanul unui autoturism, concurentul spune că încă nu-i vine să creadă că visul său s-a împlinit.

„Simt că mi-am realizat un vis! Am venit aici ca să ajung cât mai sus. N-am crezut, dar uite că am ajuns! Mă uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut să văd în direct, am văzut fie în reluare, fie pe Youtube.

Pentru mine a însemnat să-mi testez limitele. Nu credeam că o să ajung atât de sus, dar, cu puțin noroc, cu puțină cultură și cu mai multă stăpânire de sine, iată că am ajuns tocmai în vârf. Îi sfătuiesc pe cei care vor participa la această emisiune în viitor și care vor să ajungă în vârf să fie relaxați, să se concentreze la fiecare întrebare și să aibă un bagaj bogat de cunoștințe de cultură generală, din toate domeniile. În urma participării, am ajuns la concluzia că într-adevăr cultura te face mult mai puternic decât crezi!”, spune Corneliu Negru.

Corneliu Negru, de profesie economist, a străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală. El a avut de înfruntat doi adversari puternici, dar a răspuns corect întrebărilor puse de Virgil Ianțu și o întrebare din istorie i-a adus trofeul celui de-al șaptelea sezon „Câștigă România!”.

Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala “International Format Awards 2018”, la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

FOTO: Captură TVR 2