Un pantof sport folosit în filmul „Back to the Future Part II” vândut cu 92.100 de dolari

Pantoful stâng al unei perechi de încălţăminte sport Nike, folosită de actorul Michael J. Fox în filmul „Back to the Future Part II” (1989), a fost vândut la licitaţie pe site-ul eBay cu suma de 92.100 de dolari, potrivit revistei The Hollywood Reporter.

Pantoful de sport, un model din gama Nike Mag, creată de această firmă special pentru celebrul film din anii ’80, era într-o stare foarte precară, însă, chiar şi aşa, a făcut obiectul a 220 de cereri pe eBay.

În a doua parte a acestei saga de ficţiune, umor şi călătorii în timp, Marty McFly (Michael J. Fox) reuşea să ajungă în viitor, unde pantofii de sport Nike Mag aveau un dispozitiv special, graţie căruia şireturile se reglau automat.

În 2011 şi 2016, Nike a lansat o serie limitată Nike Mag, alcătuită din replici ale pantofilor de sport create special pentru film, cu scopul de a strânge fonduri pentru Fundaţia Michael J. Fox, înfiinţată de actor pentru a finanţa cercetările împotriva maladiei Parkinson. Michael J. Fox a fost diagnosticat cu această boală în 1992.

Lansate între 1985 şi 1990, cele trei filme din saga „Back to the Future”, avându-i ca protagonişti pe Michael J. Fox şi Christopher Lloyd, au obţinut încasări de 957,6 milioane de dolari pe plan mondial, potrivit portalului de specialitate Box Office Mojo.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS